Tridesetominutna masaža refleksih zona na stopalu uvek započinje sa pasivnim razgibavanjem zglobova. Ovo se radi kako bi se refleksne zone opustile i kako bi se sitni zglobovi između 27 koščica na stopalu opustili za masažu koja sledi. U svim segmentima razgibavanja radi se samo do granica prirodne rastegljivosti i nikada se ne ide preko toga. Razgibavanje stopala trebalo bi da bude ugodno i da poveća osecaj zagrejanosti samog stopala.

Poenta refleksne masaže stopala je pokretanje cirkulatornih procesa u organizmu i limfnog protoka ali i detoksifikacije. Ukoliko se na stopalima osete promene koje podsećaju na kristalice ili zrnca peska, to znači da se na refleksnim zonama nakupila mokraćna kiselina. Osnovno pravilo refleksoterapije je da se uvek kreće sa refleksnom masažom zone bubrega koja se nalazi na sredini tabana gde se spušta preko zone mokraćnih kanala i da se završava ovaj segment sa masažom mokraćne bešike. S obzirom na to da se najveći deo toksina iz tela nakon ovog tretmana izbacuje preko bubrega, neophodno je da klijent popije pola litre mlake vode, kako bi bubrege oslobodio nakupljenih toksina.

Preko refleksne masaže stopala utičemo na sve delove tela. Jedan od najnapetijih je kičmeni stub.

Celo telo projektuje se na stopalima.

Obuhvataju se kako tehnike za uklanjane stresa tako i tačke za poboljšanje rada organa i poboljšanje imuniteta.

Ukoliko posedujete problem sa kamenčićima u zučnoj kesi i u bubrezima nemojte odlaziti na refleksnu terapiju stopala bez prethodne konsultacije sa Vašim lekarom, jer kamenčici mogu da se pokrenu i dovedu do niza komplikacija.

Takođe, refleksnu masažu stopala ne primenjujemo u toku trudnoće kao i kod raznih upalnih procesa u organizmu.

Trajanje: 30 min.