Pacijalne masaže su masaže određenih delova tela, ali je najčešća masaža leđa kojom se podstiče prokrvljenost i sposobnost tog dela tela da bude gipkije. Masaža opušta i stimuliše mišiće i tako pomaze da se otklone nakupljene mlečne kiseline koje dovode do grčeva i bolova. Takođe, masaža podstiče i funkcije unutrašnjih organa, poboljšava probavu i rad bubrega. Receptori iz kože, podstaknuti dodirom, šalju signale u mozak koji reaguje lučenjem endrofina, hormona sreće i dobrog raspoloženja. Osećaj lagodnosti i dubokog opuštanja za vreme masaže omogućava umu da se kreativno izrazi, što rezultira blagotovornim učinkom na čovekov duhovni život.

Parcijalne masaže na osnovu delova tela koji se masiraju:

  • Masaža leđa i vrata
  • Masaža nogu
  • Masaža stopala
  • Masaža lica
  • Masaža ruku
  • Masaža glave, vrata i dekoltea
  • Masaža abdomena

MASAŽA GLAVE, VRATA I DEKOLTEA

Masažom glave, opuštajući efekat se reflektuje i na ostale delove tela, oslobađamo se nervoze i relaksiramo celo telo. Masaža glave takođe može podstaći rast kose stimulisanjem cirkulacije.

Uz to, masažom vrata i dekoltea opuštaju se vratni mišići, pospešuje se cirkulacija i olakšava pokretljivost glave.
Masaža glave, vrata i dekoltea takođe olakšava tegobe izazvane glavoboljom i migrenom.

Trajanje : 30 min.

MASAŽA LICA

MasaŽa lica je masaža koja je prvenstveno vrlo prijatna, nežno skida izumrle ćelije, otklanja toksine, sprečava razvoj viseće kože, hrani kožu i podstiče mikrocirkulaciju. Masažom lica se znatno poboljšava izgled kože, a lice dobija mladalački izgled. Smatra se da je lice ogledalo stanja organizma.

Trajanje tretmana: 30 min.

MASAŽA RUKU/DLANOVA

Masažom dlanova podstiče se protok nove energije. Zbog svakodnevnog stresa i sve napetijeg načina života preporučujemo ovu kratku a vrlo efikasnu masazu.

Trajanje: 20 min.

MASAŽA STOPALA

Jednočasovna ili tridesetominutna masaža refleksih zona na stopalu uvek započinje sa pasivnim razgibavanjem zglobova. Ovo se radi kako bi se refleksne zone opustile i kako bi se sitni zglobovi između 27 koščica na stopalu opustili za masažu koja sledi. U svim segmentima razgibavanja radi se samo do granica prirodne rastegljivosti i nikada se ne ide preko toga. Razgibavanje stopala trebalo bi da bude prijatno i da poveća osećaj zagrejanosti samog stopala.
Poenta refleksne masaze stopala je pokretanje cirkulatornih procesa u organizmu i limfnog protoka ali i detoksikacije. Ukoliko se na stopalima osete promene koje podsećaju na kristaliće ili zrnca peska, to znaci da se na refleksnim zonama nakupila mokraćna kiselina. Osnovno pravilo refleksoterapije, masaže stopala, je da se uvek kreće sa refleksnom masažom zone bubrega koja se nalazi na sredini tabana, gde se spušta preko zone mokraćnih kanala, i da se završava ovaj segment masažom mokraćne besike. S obzirom na to da se najveći deo toksina iz tela nakon ovog tretmana izbacuje preko bubrega, neophodno je da klijent popije pola litre mlake vode, kako bi bubrege oslobodio nakupljenih toksina.
Preko refleksne masaže stopala utičemo na sve delove tela. Jedan od najnapetijih je kičmeni stub.
Celo telo projektuje se na stopalima.
Obuhvataju se kako tehnike za uklanjane stresa, tako i tačke za poboljšanje rada organa i poboljšanje imuniteta.
Ukoliko posedujete problem sa kamenčićima ili peskom u zučnoj kesi i u bubrezim,a nemojte odlaziti na refleksnu terapiju stopala bez prethodne konsultacije sa Vašim lekarom, jer kamenčići mogu da se pokrenu i dovedu do niza komplikacija.
Takođe, refleksnu masažu stopala ne primenjujemo u toku trudnoće kao i kod raznih upalnih procesa u organizmu.

Trajanje : 30-60 min.