Maskara vam više neće biti potrebna uz svilene trepavice koje se nadograđuju na vaše prirodne metodom 1 na 1.

Nadogradnja svilenih trepavica omogućava prirodan izgled i na bezbedan dačin Vaše trepavice postaće gušće i duže.

Sam proces nadogradnje svilenih trepavica je potpuno bezbolan i traje u proseku do dva sata. Postupak se odvija u ležećem položaju i sa zatvorenim očima. Ova vrsta tretmana nadogradnje trepavica je potpuno bezbolna i opuštajuća.

Svilene trepavice su identične prirodnim i potpuno se razlikuju od prethodnih nadogradnji trepavica u bokorčićima. Stavljaju se direktno na dlaku, 1 na 1, a sa njom i otpadaju. Svaka dlaka dobija jednu svoju svilenu trepavicu koja se lepi na nju.

Baš kao i vlasi kose, i trepavice imaju svoj prirodni životni ciklus, pa kada otpadne jedna trepavica, na njenom mestu raste nova. Tako da svilene trepavice ne otpadaju sa prirodne, nego zajedno sa njom.

ČESTO POSTAVLJANA PITANJA U VEZI NADOGRADNJE SVILENIH TREPAVICA:

OŠTEĆUJE LI NADOGRADNJA SVILENIH TREPAVICA VAŠE PRIRODNE?

Ovo je jedna od najvećih predasuda zbog koje se mnoge žene teško odlučuju za ovaj postupak. Ekstenzija ni na koji način ne oštećuju prirodne trepavice I jednom kada odlučite da prestanete sa nadogradnjom, prirodne trepavice neće biti ništa kraće I redje nego što su bile pre prvog stavljanja. Ekstenzije su prelep dodatak I nije se teško navići na njih. Mnoge žene se nakon stavljanja smatraju preporodjenim (prestaju koristiti maskaru), ali kada se odluče da ih skinu, upravo zbog te navike, čini se da su trepavice kraće nego ranije. Ali nisu.

KOLIKI JE VEK TRAJANJA SVILENIH TREPAVICA?

Životni vek prirodnih trepavica je 30-60 dana,varira od osobe do osobe, i skladno tome je potrebno doći na korekciju.  Uz redovne korekcije, svilene trepavice mogu trajati i nekoliko godina.

DA LI JE NADOGRADNJA SVILENIH TREPAVICA BOLNA?

Ne, apsolutno je bezbolna.  Prvo stavljanje traje do 2 sata i za to vreme se možete lepo odmoriti.

DA LI SE NADOGRADNJA MOŽE URADITI SAMOSTALNO KOD KUĆE?

Nikako. Ne postoje ekstenzije za kućnu upotrebu. Nadogradnju vrše isključivo stručna lica u kozmetičkim salonima.

SME LI SE NA SVILENE TREPAVICE NANOSITI MASKARA I DA LI SE NA OČI MOŽE NANOSITI OSTATAK ŠMINKE?

Iako osobama sa nadograđenim svilenim trepavicama maskara više nije potrebna, ukoliko neko baš želi korititi maskaru neka pazi da ona nije vodootporna i neka je nanosi isključivo na vrhove trepavica. Ostatak šminke se uobičajeno nanosi, jedino je bitno da se kod skidanja šminke ne koriste preparati koji sadrže aldehide, propilen glikol i sredstva na bazi uree. Takođe je vrlo važno izbaciti iz upotrebe uvijač za trepavice.

DA LI OSOBE KOJE NOSE SOČIVA MOGU URADITI NADOGRADNJU?

Apsolutno. Svilene trepavice ne smetaju oku i ne postoji bojazan od stvaranja iritacije zbog sočiva.

KAKO ODRŽAVATI SVILENE TREPAVICE?

Jako je bitno da svilene trepavice ne dolaze u kontakt sa vodom 12 sati nakon stavljanja, kako bi se lepak u potpunosti osušio. Iz istog razloga ne preporučuje se predug boravak u saunama. Nema posebnog načina za njihovo održavanje,vbitno je samo češljati ih redovno i ne trljati agresivno. Nakon 4 nedelje, prirodne trepavice počinju otpadati a sa njima i svilene pa je potrebno doći na korekciju.

KOJA JE RAZLIKA IZMEĐU JEDNOKRATNIH TREPAVICA I NADOGRADNJE SVILENIH TREPAVICA?

Pogrešno je mišljenje da je jedina razlika izmedju ove dve vrste trepavica njihov vek trajanja. Iako oba proizvoda imaju istu namenu, kada se uporedi rezultat, nadogradnja svilenih trepavica uglavnom pobeđuje jer deluje lepše i prirodnije. Za razliku od jednokratnih trepavica koje uglavnom dolaze u obliku lepljive trake koja se pričvršćuje uz sam koren prirodnih trepavica, svilene trepavice se lepe pojedinačno, jedna po jedna, na svaku od Vaših prirodnih trepavica. Jednokatne trepavice su teške i žene ih zbog toga nevoljno nose. Svilene trepavice ne predstavljaju nikakav teret za kapke i vrlo su udobne za nošenje.

Prilagođavaju su individualnom stilu svake žene, mogu biti duže, kraće, gušće ili ređe, a pogotovo su idealne za aktivan stil života s obzirom da im bavljenje sportom, voda i najbanalnije –spavanje, ne predstavljaju nikakvu prepreku. Do nedavno, one su bile tajno oružje slavnih lepotica iz showbiz industije, dok su danas pristupačne svima.