Japanska metoda iscrtavanja obrva ne stvara efekat večernje šminke već uklanja nedostatke Vaših prirodnih obrva i poboljšava njihov PRIRODAN izgled.

Trenutno najpopularnija metoda trajnog šminkanja je japanska metoda iscrtavanja obrva.

japanska metoda iscrtavanj obrva microbladingJapansko iscrtavanje dolazi iz istočnih zemalja. Ovo trajno oblikovanje obrva  ima višestruke prednosti u odnosu na trajnu šminku obrva poznatu kao ”tribal”.

U ovoj metodi se ne koristi mašinica već specijalne oštrice (blades ili microblades) kojima se boja unosi plitko pod kožu u formi dlačica i zato umesto flomaster efekta dobijamo efekat prirodnog izgleda obrva.

Jako bitno je naglasiti da se postojeće obrve ne čupaju, nego se na mestima gde su obrve prestale da rastu, gde su se proredile, docrtavaju dlačice i blago koriguje oblik i boja obrva.

Boja dlačica ne mora da se razlikuje od vaših prirodnih. Posedujemo velik izbor boja posebno napravljenih baš za ovu metodu. Pored toga sto je izbor boja veliki one se mogu i međusobno mešati i prilagoditi podtonu kože (topao, hladan).

Tretman iscrtavanje obrva japanskom metodom traje oko sat i po vremena .

Prvo se drži anestezija oko pola sata a ostatak vremena se potroši na određivanje oblika, simetrije i aplikovanje boje.

Korekcija se radi 30 dana posle prvog iscrtavanja. Nakon prvog iscrtavanja (pre korekcije) dozvoljeno je oko 30% gubitka iscrtanih dlačica. Na korekciji se vraćaju nestale dlačice i redukuje boja.

Nivo bola kod iscrtavanja može da se uporedi sa bolom kod čupanja obrva. Anestezija se aplikuje u toku tretmana. Trudimo se da nivo bola svedemo na minimum ali se ne može reći da je potpuno bezbolno.

Pigment traje par godina ali se ne može garantovati da ce npr. obrve biti lepe posle godinu dana isto kao i prvog dana. Zato se jednom godišnje savetuje osveženje boje. Redovnim godišnjim održavanjem produžavate im vek koliko god Vi želite. Kod problematične kože bićete informisani da će boja trajati dosta kraće nego kod zdrave kože i da će osvežavanje boje biti potrebno češće od jednom godisnje.

Osveženje boje se može raditi najviše tri puta godišnje.

Simetrija obrva se izračunava aparatom (ili ručno) u stanju mirovanja dok klijent žmuri, bez ikakve mimike. Izračunavanje težišnih tačaka kod obrva se po jasnim principima određuje u odnosu na koren nosa, arkadu i blizinu očiju.

Nega posle tretmana

Post-tretmanska nega uključuje određene kreme nakon tretmana. Njihova upotreba obično traje sve do korekcije. Nanose se par puta dnevno u tankom sloju.

Nakon tretmana nema otoka, blago crvenilo može da se pojavi ali ono se brzo povlači.
Proces blagog perutanja je neizostavan i počinje 4-og a završava se 7-og dana (individualno).
Prvih 7 dana nakon tretmana ne preporučuje se kupanje u moru, reci, bazenu, solarijum, sunčanje, sauna, šminka preko obrva.

Iscrtavanje obrva se ne radi osobama koje imaju problem sa keloidima, seboreični dermatitis u predelu obrva, dijabetičarima, koje uzimaju lekove za razređivanje krvi, sklone alergijama.