Smesa koja se koristi za depilaciju šećernom pastom je potpuno prirodan proizvod na bazi šećera, koji uklanja sve dlačice sa tela.

Šećerna pasta za depilaciju je mešavina šećera, limunovog soka i biljaka, a jako podseća na med. Potpuno je prirodna. Zbog svog sastava ima antiseptičko i antialergijsko dejstvo, pa je nemoguće da nakon depilacije šećernom pastom dođe do bilo kakve iritacije kože. Zagreva se do temperature tela, pa je nemoguće da dođe do opekotina i može se naneti na isto mesto nekoliko puta.

Za razliku od brojnih drugih proizvoda, šećerna pasta ne sadrži hemikalije, veštačke boje ni mirise.

Depilacija šećernom pastom je tehnika koja je, za razliku od voska, nežnija za kožu i koja se preporučuje kako osobama sa normalnom kožom tako i osobama sa osetljivom kožom kao i kod problema sa urastanjem dlaka. Može se upotrebljavati za uklanjanje dlačica svih delova tela, i kod muškaraca i kod žena.

Depilacija šećernom pastom je manje neprijatna i bolna od depilacije voskom, a dlačice se uklanjaju iz korena, jer se šećerna pasta nanosi u suprotom smeru od rasta dlake a skida se u smeru rasta, čime se sprečava njihovo kidanje.

Još jedna od prednosti depilacije šećernom pastom jeste ta što produžava period između dve depilacije, jer dlačice sporije rastu, a mogu se i ukloniti dlačice dužine od 4-5 mm. Takođe, tokom procesa depilacije šećernom pastom dolazi do uklanjanja izumrlih ćelija kože, a koža postaje nežna i meka. Naglasićemo još i to da je šećerna pasta vrhunac kada je u pitanju higijena jer se pasta baca odmah nakon depilacije.

Depilacija šećernom pastom obuhvata:

  • NOGE
  • RUKE
  • PREPONE
  • INTIMNU REGIJU
  • STOMAK
  • LEĐA
  • PAZUH

Depilacija šećernom pastom je bezbolnija metoda po kožu, a što je veoma važno – mogu da je koriste i oni koji imaju problema sa psorijazom, dijabetesom, proširenim venama, kapilarima i suvim ekcemom. Šećerna pasta ujedno vrši i piling kože, a šećer je hrani. Nakon depilacije šećernom pastom dozvoljeno je tuširanje samo vodom bez upotrebe gelova i kupki.

Efekti depilacije šećernom pastom su trajniji i nakon nekoliko tretmana period dolaska na sledeću depilaciju se produžava i do šest nedelja.