Depilacija koncem, najčešće primenjivana za oblikovanje obrva koncem i uklanjanje nausnica, je indijska metoda kojom se uklanjaju dlačice sa celog lica.

Iako je tehnika koncem stara oko dva veka, i dalje se iznova pokazuje kao najefikasnija.

Pored mnogobrojnih savremenih metoda depilacije za koje se koriste razni hemijski preparati i nakon kojih se vrlo često javljaju alergijske reakcije, tehnika depilacije koncem je alternativna prirodna metoda posle koje ne dolazi do bilo kakvih reakcija kože a efekat je mnogo bolji i delotvorniji. Upotrebom namenskog konca i posebnim načinom rada sa njim, dlačice se čupaju iz korena, postaju svetlije, tanje i proređuju se, a učinak je dugotrajniji.

Posebno je važno istaći da pri čupanju dlaka tehnikom koncem, odnosno depilaciji lica i oblikovanju obrva koncem, konac skida SVE sitne dlačice, čak i one koje su golim okom jedva vidljive i pincetom ih je praktično nemoguće iščupati. Na kapke ovako „očišćene“ od neželjenih dlačica senka za oči naleže savršeno i time se olakšava šminkanje i kreativnost sa senčenjem očiju.

Oblikovanje obrva koncem je gotovo bezbolna metoda, kojom se daleko brže i jednostavnije dobija željeni oblik obrve, dlake oko obrve se eliminišu  u potpunosti i koža na tom delu ostaje savršeno glatka.

Prednost ove tehnike je i brže završen tretman bez crvenila, a i u slučaju pojave – crvenilo se zadržava svega nekoliko minuta.